MorlitaM

MorlitaM

MorlitaM (Galicia, Spain) MorlitaM was born in Galicia, Spain in 1988. She studied Institutional Public Relations, Advertising, Marketing and Protocol. She began to play percussion and guitar at age 8 and since the age of 16 she produces and spins music, works with...
Sonic Signals @ Kapan An (29th May 2017)

Sonic Signals @ Kapan An (29th May 2017)

Sonic Signals е нов аудио/визуелен концепт кој им дозволува на диџеите, продуцентите, експерименталните артисти и визуелните артисти, целосна слобода да изберат индивидуално како ке го претстават својот материјал и алтер-его пред публиката. Со него им се дава можност...
Skopje Cinema City – Фестивал на музички документарни филмови

Skopje Cinema City – Фестивал на музички документарни филмови

Третото издание на филмскиот фестивал за музички документарни филмови “Skopje Cinema City” од 15-ти до 19-ти јуни, во киносалата на Кинотека на Македонија. Фестивал чија главна тема е музиката прикажана низ филм, каде без оглед на жанрот или годината на продукција,...