Sonic Signals @ Kapan An (29th May 2017)

Sonic Signals @ Kapan An (29th May 2017)

Sonic Signals е нов аудио/визуелен концепт кој им дозволува на диџеите, продуцентите, експерименталните артисти и визуелните артисти, целосна слобода да изберат индивидуално како ке го претстават својот материјал и алтер-его пред публиката. Со него им се дава можност...
Skopje Cinema City – Фестивал на музички документарни филмови

Skopje Cinema City – Фестивал на музички документарни филмови

Третото издание на филмскиот фестивал за музички документарни филмови “Skopje Cinema City” од 15-ти до 19-ти јуни, во киносалата на Кинотека на Македонија. Фестивал чија главна тема е музиката прикажана низ филм, каде без оглед на жанрот или годината на продукција,...
Post Global Trio – Minus Seven (Notes)

Post Global Trio – Minus Seven (Notes)

Minus Seven е четвртиот албум на Тони Димитров, Мартин Георгиевски и Димитар Додовски под името Post Global Trio, прв за Холандската издавачка етикета Shimmering Moods Records. По истоимениот првенец издаден за post global recordings, трака поместена на компилацијата...