Post Global Trio – Minus Seven (Notes)

Post Global Trio – Minus Seven (Notes)

Minus Seven е четвртиот албум на Тони Димитров, Мартин Георгиевски и Димитар Додовски под името Post Global Trio, прв за Холандската издавачка етикета Shimmering Moods Records. По истоимениот првенец издаден за post global recordings, трака поместена на компилацијата...
Оф фест 2017 – убаво дозиран спој на емотивното и мистичното

Оф фест 2017 – убаво дозиран спој на емотивното и мистичното

Source: Okno.mk (2009-2017 okno.mk, сите права се задржани.) Text by: Jana Koleva Годинешното 16-то издание на фестивалот на светска музика Оф фест, ни понуди убаво дозиран спој на емотивна, мистична и енергична традиционална музика од различни страни на светот. За...
VISIBLE CLOAKS – Reassemblage (Review by Dimitar Dodovski)

VISIBLE CLOAKS – Reassemblage (Review by Dimitar Dodovski)

Spencer Doran и Ryan Carlile (Visible Cloaks) се студенти по музичка историја од Портланд, Орегон, кои нема да се обесхрабрат така лесно и откажат од продукција кога нивниот звук би бил еднострано обележан како уште еден обид за new age ескапизам. Нивната визија е да...
Dave Phillips/dp Live Balkan tour 2017 + Transhunter

Dave Phillips/dp Live Balkan tour 2017 + Transhunter

FACEBOOK EVENT dave phillips/dp (ex Fear of God) + TRANSHUNTER (MK) LIVE Balkan tour 2017 “musique concrète actionniste?” 18 мај 2017, СЦ Дуња, 21ч. Звучен активизам и ритуална протестна музика. Mетодите на dave phillips/dp се аудио де/конструкција, композиција,...
False Perspective Gallery

False Perspective Gallery

False Perspective (2014)   FALSE PERSPECTIVE is a design, experimental photography and scans exhibition followed by a deep drone sound work of 2 hours and a blurred perspective video of colors and shapes. First installation and exhibition was at the February...