Interview Dimitar Dodovski “Звучно поместување на границите на перцепцијата” (from Okno.mk)

Interview Dimitar Dodovski “Звучно поместување на границите на перцепцијата” (from Okno.mk)

Source: Okno.mk (2009-2017 okno.mk, сите права се задржани.) Text by: Jana Koleva Димитар Додовски е продуцент од Битола, кој зад себе има квалитетен музички опус препознат и потпишан од издавачи концентрирани на амбиенталната и експериментална музика од повеќе земји...
Dimitar Dodovski

Dimitar Dodovski

Dimitar Dodovski (Bitola, Republic of Macedonia) Dimitar Dodovski, (b.1980) has been part of the Macedonian music scene since the early 00’s with his productions as well as live and dj appearances. His sound revolves around deep and beat oriented textures, with a...