Post Global Trio – Minus Seven (Notes)

Post Global Trio – Minus Seven (Notes)

Minus Seven е четвртиот албум на Тони Димитров, Мартин Георгиевски и Димитар Додовски под името Post Global Trio, прв за Холандската издавачка етикета Shimmering Moods Records. По истоимениот првенец издаден за post global recordings, трака поместена на компилацијата...
Interview Post Global Trio on Popscotch.

Interview Post Global Trio on Popscotch.

Original Source from Here: http://popscotch.org/intervju-post-global-trio/ (In Serbian) INTERVJU: POST GLOBAL TRIO Marko Milićević Pričamo sa članovima Post Global Trio, makedonskog projekta koji spaja improvizovanu, elektronsku i ambijentalnu muziku sa terenskim...
Post Global Trio in Skopje, Wonderlust on 26/01/17

Post Global Trio in Skopje, Wonderlust on 26/01/17

Post Global Trio 26th / January / 2017 Wonderlust, Skopje, MK 21:00 / FREE ENTRANCE Mузиката на Post Global Trio е сочинета од теренски снимки, суптилни делници и текстури, и незабележливи репетитивни ритми кои резонираат некаде помеѓу апстракцијата и наративниот тек,...