https://www.facebook.com/events/1869753189904997/

Audiovizuelna inicijativa Kino Pleme (grupa: Kino Pleme – Live Soundtrack) poziva vas na novo izdanje događaja u okviru kojeg okupljamo domaću DIY elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu stvaranja zvučnih pratnji za dela klasičnog i savremenog eksperimentalnog filma i animacije.

U okviru 23. izdanja događaja i filmskog ciklusa “Psihogeografija” pridružiće nam se gitaristi koji tretiraju svoj instrument na refleksivan, meditativan, atmosferski i teksturalan način, a na filmskom planu hajdžekujemo psihogeografsku terminologiju od letrista i situacionista iz novog urbanizma kako bi se otrgnuli u meditativne post-humanističke atmosfere i mistična razmišljanja. Priroda kao medij(um), jedan dan u životu Velikog kanjona, apstraktni sudar prirode i tehnologije, svet viđen iz mačeće fosfeme, anđeo koji posmatra svoj odraz u fontani, i čovek koji više nije centar univerzuma.

Nastupaju:
___________________________________________________

1. Post Global Trio (Skoplje)

Post Global Trio je iskustvo. Iskustvo koje možete proživeti na putovanju kroz daleke zemlje, unutar i izvan sebe. Kao slike jasnih i suptilnih zvučnih pejzaža i predela. Uđite u šumu i ostavite grad za sobom, zaboravite da je postojao. Proniknite u sebe i pronađite se kakvi ste bili nekad davno.

Projekat je stvoren kao rezultat komunikacije i saradnje, i zvučnih ilustracija dugih zajedničkih filozofskih meditacija.

Trio ovom prilikom nastupa kao duo: Toni Dimitrov na elektronici i Martin Georgievski na sintu.

https://soundcloud.com/postglobaltrio

Sviraju filmove:

> Stan Brakhage – The Cat of the Worm’s Green Realm

“The Cat of the Worm’s Green Realm istražuje prirodni svet iz perspektiva koje nisu ljudske, prodire u skrivene svetove koje ljudi ne opažaju, pronalazi život i vitalnost koja je sadržana u najmanjim segmentima univerzuma, pa i na molekularnom nivou…”

> Stan Brakhage – Visions in Meditation #4

“Poseta imanju pesnika DH Lawrence-a. Nejasne površine, zalazak sunca i tamnije plavo nebo stvaraju kontraste…”

___________________________________________________

2. Vukašin Đelić

Vukašin Đelić je gitarista iz Beograda, koji eksperimentiše sa različitim tehnikama i pristupima u stvaranju zvuka. Od početaka u noise rock bandu Off tokom 90ih ,preko projekta Woo u okviru kojeg je koristio sitne uređaje koji emituju zvuk (mobilne telefone, daljinske ispravljače, kompjutersku opremu…) kako bi stvorio analognu i organsku elektronsku muziku, u poslednje vreme se udaljava od ambijentalne muzike ka improvizaciji i ranijim uticajima, stvarajući muziki koja plova između celestijalnih gitarskih pejzaža, free folka, drona i nojza. Član je bendova Halftones, Buran i Dol.

Svira muziku za film:

Pat O’Neill – Foregrounds

“Filmovi Pat O Neilla ukazuju na kompleksnu vezu između ljudske civilizacije i prirode, eksperimenti su sa optičkim printanjem i nalik vizuelnoj poeziji kinematičnog toka zvuka, slika i ideja koje su ponekad u međusobnoj suprotnosti, čime se stvaraju radikalno nove (filmske) mogućnosti.”
___________________________________________________

3. Marko Jevtić

Marko Jevtić, jedna polovina beogradsko elektro-akustičnog dvojca Ponton, reverbovanim zvucima akustične gitare i repeticijom, u slojevima koji nežno naležu jedan preko drugog, slušaocima otvara vidike u audio panoramu snova, gde pogled puca kadkad kroz mističnu maglu, kadkad kroz tanane oblake.

Bandcamp page>>> https://pntn.bandcamp.com/
Facebook page>>> https://www.facebook.com/P0NT0N

Svira muziku za film:

Jon Jost – Canyon

“Posmatramo Veliki Kanjon u Koloradu od sviranja do sumraka iz statične pozicije kamere. Čovek koji je u potpunosti odsutan u filmu nije više centar univerzuma…”

————————–————————–————————–————

4. Old Soviet Dogs

Old Soviet Dogs Orchestra je redovan bend koji nastupa na događaju koji organizuje filmska laboratorija Kino Pleme a muzika koju izvode nikad nije ista, te varira u zavisnosti od ciklusa i senzibiliteta događaja, od kompjuterske muzike i ambijentalne elektroakustike do “slobodnog“ folka i buke.

https://www.youtube.com/watch?v=CpfDS7q5KQY

Sviraju muziku za film:

Joseph Cornell – Angel

“Anđeo meditira nad fontanom. Dvostruke refleksije uma i fizičke refleksije kao odrazi u vodi.”

___________________________________________________

Ulaz : 200 dinara
___________________________________________________