FACEBOOK EVENT
dave phillips/dp (ex Fear of God)
+
TRANSHUNTER (MK)

LIVE Balkan tour 2017
“musique concrète actionniste?”
18 мај 2017, СЦ Дуња, 21ч.

Звучен активизам и ритуална протестна музика. Mетодите на dave phillips/dp се аудио де/конструкција, композиција, звучни ритуали, психо-акустика и перформанс. Алатките се глас, тело, теренски снимки, електроника, објекти, видео.
Тематски dp допира до сензибилизацијата на животната средина, сетилната свест, човечки права и права на животните, со егзистенцијалистички призвук и фокус како овие сродни теми се поврзани. dp се огласува во ерата на човекоживотното.
***
dp живее во Цирих, а работи соло како dave phillips/dp од 1987. Дел е од schimpfluch-gruppe до 1991, коосновач е на ohne во 2000, го започнува one-man-doom-проектот dead peni до 2004, ги основа fear of god во 1987 и свири во повеќе бендови, проекти и колаборации. dp звучно е активен 30 години, се појавува на повеќе од 200 изданија и свири 500 концдерти во in 40 земји.
keywords: ritual protest music, sonic activism, humanimalism. composition, sound art, psycho-acoustics, experimental noise, musique concrète, performance. voice, body, microphones, objects, electronics, field recordings, video.
www.davephillips.ch
www.soundcloud.com/dave-phillips
www.dave-phillips.bandcamp.com