Amplidyne Effect will be performing live at the 2022 Bela Nokj. Location at Kinoteka na Makedonija.
START 20:00
MK:
Десонанз Фестивал со целовечерна програма во рамки на осумнаесетото издание на БЕЛА НОЌ.
Со мултимедијална програма составена од концертни настапи, дј-сетови, визуелизации, филмски проекции и изложби, фестивалот го затвора тринаесетото издание во Кинотека на Македонија.
Сала за проекции на Кинотека на Македонија
20 часот – концертни настапи во живо:
Amplidyne Effect
Axiotomic
hundredmillionthousand (Canada)
Видео проекции на македонски филмови – избор на филмолозите при Кинотека на Македонија
Хол на Кинотека на Македонија – изложби:
“Егзотика/Еротика” – Игор Манојловски – Калц
“Resistance to Form” & “Распад 97” – Denis Mityushev (New York)
Галерија на Кинотека на Македонија
23.30 часот – дј-сет настапи:
Andreas Hz
DJ UX
Martina Peneva
Maggie
Martchin
Визуелизации и ви-џеј сет на Video Podgorec
Влезот за сите настани е бесплатен.