E.U.E.R.P.I. е експериментален амбиентален проект на Мирјан Колев. На живите настапи користи гитара, софтверски ефекти, автентични семплови, лупови во реално време и други не-конвенционални нешта/инструменти.

Во последните 5 години, откако настапува во живо, има над 100 настапи во Европа и Азија во различни концертни простори: интимни настапи во мали арт-кафеа, галерии, културни центри, музички клубови, фестивали, катедрали, пештери и аеродроми. Како што секое место е уникатно, такви се и неговите настапи.

Многу често соработува со други музичари, изведувачи, танчери и визуелни уметници.

Дел од неговите настапи:
Аудио-визуелен настап со Akiko Nakayama: https://www.youtube.com/watch?v=0WjjsGE6qS8&t=168s
Аудио-визуелен настап со Fluidian и Adistu на Tripoteca Festival: https://www.youtube.com/watch?v=e8HN9kCJE0I&t=18s
Видео тизер од аудио-визуленото интерактивно шоу во националната катедрала во Данска, Vor frue kirke, Копенхаген : https://vimeo.com/147558512
Видео од концептуелниот концерт во пештерата Pisanetz, Национален парк „Русенски Лом“, Бугарија (микс од музика со вистински песни од птици)
дел 1: https://www.youtube.com/watch?v=9JF2MIdB8VE
дел 2: https://www.youtube.com/watch?v=_L8BEXtoEV0
Концерт како дел од проектот Себе-доказ во храмот Hwaeomsa, Јужна Кореја: https://www.youtube.com/watch?v=x9SPfbL55To
Музички настап за време на уметничкиот резиденцијален престој “Старото училишта” во Горна Липница, Бугарија: https://www.youtube.com/watch?v=UABoasMCO8I
Музички настап во соработка со VJ QPOP на Sonic Dreams Festival, Waterford, Ирска: https://www.youtube.com/watch?v=_SxTPp2PVWk
Најново видео: https://vimeo.com/204763312
Видео од “Живи простори” – серија од перформативни интерактивни инсталации од кои е дел: https://vimeo.com/187027303

Сетови во живо: https://www.mixcloud.com/nomon/
Албуми: https://euerpi.bandcamp.com/
Други снимки: https://soundcloud.com/mirian-kolev
Facebook страница: https://web.facebook.com/EUERPI/

Влезница: препорачана донација од 100 денари за уметникот

https://www.facebook.com/events/1062633010605695/