Sonic Signals е нов аудио/визуелен концепт кој им дозволува на диџеите, продуцентите, експерименталните артисти и визуелните артисти, целосна слобода да изберат индивидуално како ке го претстават својот материјал и алтер-его пред публиката. Со него им се дава можност на артистите да создадат уникатен hybrid или live сет во автентична атмосфера со комбинација од дигитален и аналоген set up, соодветно озвучување, осветлување на просторот и визуелизации. Акцентот на овој настан е ставен на создавањето аудио/видео креација во живо каде се истакнува целосната слобода на изразување при творењето на артистите и нивното остварување комуникација со публиката на исклучително сетилно ниво.

– Ogie – Live (SK)
Фигурира на македонската електронска сцена од ’99та, пред се како еден од основачите на македонската drum and bass сцена, но и како еден од најраните локални целосно дигитални уметници. Неговиот музички стил не е статичен и во него може да се препознаат acid, ambient, junglebass, big-beat, drum’n’bass, electro, house, trip-hop и експериментален dubby звук.
https://soundcloud.com/ogie#
https://soundcloud.com/dr-ogie
https://www.mixcloud.com/ogie/
https://ogie.bandcamp.com/

– +more – Live (SOFIA) –
Мартин е нашиот мистериозен гостин од Софиа кој настапува на сцената под мнозинство псевдоними, сите уникатни и препознатливи по стилот на продукција.
https://soundcloud.com/plus_more
https://soundcloud.com/rejekhz
https://soundcloud.com/neytral
https://soundcloud.com/outoftheshell
https://soundcloud.com/offtakt
https://soundcloud.com/iosoundlab

– Klara – Hybrid set (live + dj set) (SK) –
Со овој сет Klara ке прослави една година како експериментален продуцент и три години како DJ на електронската сцена. Два активни проекти, 3 концерти, и мноштво музика беа создадени во тој период. Таа е препознатлива по своите мрачни, noisy звуци и ритмови кои се искомбинирани со хипнотични атмосфери и мелодии и нејзината насоченост кон психолошко аудио изразување и нивната поврзаност со доживувањето на земјените и космички сили.
https://soundcloud.com/klara_vedis
https://www.mixcloud.com/Klara_Vedis/

– Defect 13th – Hybrid set (live + dj set) (VE) –
На сцената фигурира од раните 2000г. како исклучително талентиран артист кој е претпознатлив по своите electro и deep/hypnotic techno dj сетови и изданија. Во неговите нови хипнотични техно материјали може да се почуствува насоката по која тој се насочи.
https://soundcloud.com/defect-13th
https://www.mixcloud.com/defect13th/

– Edit Points – Live visuals –

……………………..……………………..……………………..………………..
Sonic Signals is an audio/visual concept that gives dj’s, producers and visual artists the freedom to individually choose how to present their material to the audience. This freedom provides the artists with the opportunity to create unique hybrid or live PA acts with combinations of analogue and digital set ups, sound systems and visuals, so that the artists and their audiences get to enjoy unique live performances.

Join the Facebook Event