Interview with Vedis on (NOMADS)

Interview with Vedis on (NOMADS)

Taken from https://nomads.mk/2017/12/13/nomads-intervju-vedis-ambientalen-izveduvac/ Interviewer: Ivana Dukoska Vedis – holy spirit of the forest, е синематичниот амбиент проект на Klara, мултимедијален артист од Скопје, која на електронската музичка сцена работи како...
Interview Post Global Trio on Popscotch.

Interview Post Global Trio on Popscotch.

Original Source from Here: Post Global Trio – terenski snimci i ambijentalna putovanja (In Serbian) INTERVJU: POST GLOBAL TRIO Marko Milićević Pričamo sa članovima Post Global Trio, makedonskog projekta koji spaja improvizovanu, elektronsku i ambijentalnu muziku...
Interview Dimitar Dodovski “Звучно поместување на границите на перцепцијата” (from Okno.mk)

Interview Dimitar Dodovski “Звучно поместување на границите на перцепцијата” (from Okno.mk)

Source: Okno.mk (2009-2017 okno.mk, сите права се задржани.) Text by: Jana Koleva Димитар Додовски е продуцент од Битола, кој зад себе има квалитетен музички опус препознат и потпишан од издавачи концентрирани на амбиенталната и експериментална музика од повеќе земји...
Interview for Plagij.at “Мартин Георгиевски – Amplidyne Effect: Секогаш сум во потрага по звуци кои би сакал да ги “искасапам””

Interview for Plagij.at “Мартин Георгиевски – Amplidyne Effect: Секогаш сум во потрага по звуци кои би сакал да ги “искасапам””

Taken from: Plagij.at Post Global Recordings во своето постоење од година дена, зад себе има пет музички изданија и три мини галерии со фотографии. Вечерва во Менада, со почеток во 22:00 часот, ќе го прослави својот прв роденден со настап на Amplidyne Effect....