Two performances as Post Global Trio & Amplidyne Effect on 2nd March at MKC Cafe.

Threads* is the second stream of Threads, a radio station with studio bases in London & Berlin, curating a unique & diverse selection of music, also providing a platform for a range of social, political & comedic talk-based content.

Threads*MKC is the radio’s first ever excursion outside of the EU. The multidisciplinary event will showcase Macedonia’s talents in different forms, such as music performances, rap, visual arts, contemporary dance, fashion design, discussions and more.

Make sure to tune into this, the first ever day and night stream from MKC Café, 12:00-03:00 (CET) – https://threadsradio.com.

_______________________________

Threads* е вториот стриминг на Threads, радио станица со свои студија лоцирани во Лондон и Берлин која поддржува и охрабрува разновиден избор на музика и претставува платформа со широк спектар на социјална, политичка и забавна содржина.

Threads*MKC е прва екскурзија на ова радио надвор од ЕУ. Овој мултидисциплинарен настан има за цел да ги прикаже талентите на Македонија преку музички настапи, рап, визуелни уметности, современ танц, моден дизајн, дискусии и друго. Сето ова е бесплатно!

Потрудете се да ни се придружите или вклучете се онлајн на првиот дневен и ноќен стриминг од бифето на МКЦ со почеток од 12:00 часот на пладне до 03:00 часот по полноќ на 02.03.2019 година. – https://threadsradio.com

https://threadsradio.com/threadsmkc-pop-up-day-night

Facebook: https://www.facebook.com/events/554188851730501
Resident Advisor: https://www.residentadvisor.net/events/1222805