Moribund Neighborhoods review in TURBULENCES VIDÉO.

Moribund Neighborhoods review in TURBULENCES VIDÉO.

The album “Moribund Neighborhoods” found its way on the latest magazine issue on TURBULENCES VIDÉO. Read the review here: https://videoformes.com/magazine/ English translation: Amplidyne Effect is the name of the project initiated in 2009 by Macedonian...
Review of “Gloria on Canvas” on Popscotch.

Review of “Gloria on Canvas” on Popscotch.

“After a very fruitful year in 2017 for the Post Global Trio, each of the members of this central station for ambient sound in the Balkans, continued with its sound adventures as solo projects. Amplidyne Effect was founded in 2009 by Martin Georgievski and after...
Review for Amplidyne Effect – Gloria on Canvas

Review for Amplidyne Effect – Gloria on Canvas

Read the latest review on “Gloria on Canvas” written on nomads.mk Macedonian: Албумот Gloria On Canvas преку замислено насликаните предели на платното што се јавуваат пред вашите очи ќе ве натера целосно да се опуштите и да отпатувате со своите мисли. Тоа...
Оф фест 2017 – убаво дозиран спој на емотивното и мистичното

Оф фест 2017 – убаво дозиран спој на емотивното и мистичното

Source: Okno.mk (2009-2017 okno.mk, сите права се задржани.) Text by: Jana Koleva Годинешното 16-то издание на фестивалот на светска музика Оф фест, ни понуди убаво дозиран спој на емотивна, мистична и енергична традиционална музика од различни страни на светот. За...
VISIBLE CLOAKS – Reassemblage (Review by Dimitar Dodovski)

VISIBLE CLOAKS – Reassemblage (Review by Dimitar Dodovski)

Spencer Doran и Ryan Carlile (Visible Cloaks) се студенти по музичка историја од Портланд, Орегон, кои нема да се обесхрабрат така лесно и откажат од продукција кога нивниот звук би бил еднострано обележан како уште еден обид за new age ескапизам. Нивната визија е да...